Δη. Δη. Μο. Σ.

Οι γονείς, που αποτελούμε το βασικό πυρήνα της «Πρωτοβουλίας Γονέων για τη δημιουργία Δημόσιων Μοντεσσοριανών Σχολείων (Δη. Δη. Μο. Σ.)», γνωρίσαμε από πολύ κοντά το μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης μέσω της φοίτησης των παιδιών μας σε αντίστοιχα σχολεία και παρακολουθώντας σεμινάρια για γονείς που ανέλυαν και ανέπτυσσαν τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία.

Είμαστε γονείς που ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε για την εκπαιδευτική πραγματικότητα στη χώρα μας. Δε μας ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση στην παιδεία καθώς διαπιστώσαμε ότι τα εκάστοτε εκπαιδευτικά συστήματα δε μιλούν στην ψυχή και δε σέβονται τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών, με αποτέλεσμα το σχολείο και η μάθηση να φαντάζουν αγγαρεία (ήδη από το νηπιαγωγείο) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη φιλομάθειά τους.

Η μοντεσσοριανή φιλοσοφία και το μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό σύστημα μας έπεισε στην πράξη για την πληρότητα και την αποτελεσματικότητά του, για το σεβασμό στο παιδί και στη φύση του, για την αβίαστη και σε βάθος μετάδοση της γνώσης.

 

Όραμά μας είναι να έχουμε το δικαίωμα επιλογής στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και να λειτουργήσουν Δημόσια Μοντεσσοριανά Σχολεία.

Τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.

 1. Έχουμε αναρτήσει blog στο διαδίκτυο με το όνομα montessorianikinotita.wordpress.com
 2. Έχουμε μαζέψει υπογραφές για τις 2 ακόλουθες επιστολές.
 3. Έχουμε σκοπό να κοινοποιήσουμε τις παρούσες επιστολές στους επικεφαλείς κομμάτων από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.


Advertisements

6 thoughts on “Δη. Δη. Μο. Σ.

 1. Ο/Η Εύη λέει:

  Έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο ό,τι έχει περάσει από τα χέρια μου σχετικά με το Μοντεσσοριανό σύστημα. Είναι το μόνο που έχει όραμα και μακάρι να πετύχει ο στόχος όλων μας. Μια παρατήρηση μόνο: μιλάμε για παιδεία και για παιδαγωγικό σύστημα και όχι για εκπαίδευση. Οι δάσκαλοι είναι παιδαγωγοί, άγουν, οδηγούν το παιδί στη γνώση και όχι εκπαιδευτές. Το συμβατικό σύστημα του οποίου κατά κάποιον τρόπο είμαστε δέσμιοι είναι σίγουρα εκπαιδευτικό και όχι παιδαγωγικό. Το Μοντεσσοριανό σύστημα όμως αναφέρεται στην Παιδεία. Με όλο το σεβασμό…

 2. Ο/Η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΩΜΟΥ λέει:

  καλημερα σας
  ψαχνω να βρω το βιβλιο «Πως να μεγαλωσετε ενα υπεροχο παιδι» αλλα ειναι παντου εξαντλημένο, γι’ αυτο και ρωταω αν υπάρχει καπου και σε pdf για να το διαβασω
  ευχαριστω πολυ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s